Countertops

c-avalon1-350The Avalon Countertop is located in a Santa Cruz courtyard that was inspired by the various nooks one can find in almost any side street in Italy. This countertop was designed to be completely suspended without any supporting posts, walls or legs; thus providing more leg room for the entirely cantilevered counter. The patio was constructed with grey concrete and jointed into small 18” squares that were acid stained with a Terra Cotta Stain. For aesthetic reasons, a muted green grout was chosen to fill the expansion joints. The countertop’s perimeter rim has iridescent glass tiles which harmonize perfectly with the blended acid stains that were used. On the opposite side of the courtyard are two spitting Gargoyles that add to the courtyard’s ambience of sight and sound.